Kitty Volker

partner
T:  +31 (0)20 571 2257
M: +31 (0)6 5074 2278
E: kv@lauxtermannadvocaten.nl
Kitty Volker werkt vanaf 2001 in de aansprakelijkheids- en verzekeringspraktijk.

Als LSA-advocaat heeft zij ruime ervaring met het adviseren en procederen in personenschadezaken. Haar expertise ligt onder meer op het gebied van arbeidsongevallen en beroepsziekten, medische aansprakelijkheid, productaansprakelijkheid, verkeersongevallen en regresclaims.

Steeds meer legt Kitty zich toe op het gezondheidsrecht, met een focus op de kwaliteit van de zorg en aandacht voor patiëntenrechten. Haar bijdrage aan de totstandkoming van de GOMA (Gedragscode Medische Incidenten en Medische Aansprakelijkheid) is hier een goed voorbeeld van. Voorts is Kitty voorzitter van de klachtencommissie van het Diakonessenziekenhuis in Utrecht.

Daarnaast is Kitty actief op het snijvlak van letselschade en arbeidsrecht. Zij behandelt kwesties rondom arbeidsongeschiktheid en re-integratie, voor verzekeraars en werkgevers. Daaronder vallen geschillen over AOV, WGA en vergelijkbare polissen.

Na enkele jaren te hebben gewerkt voor een verzekeraar, was Kitty als advocaat verbonden aan Nauta Dutilh en Van Benthem & Keulen. Vanaf 2011 werkt zij bij Lauxtermann Advocaten. Kitty is onder meer lid van de Vereniging voor Letselschade Advocaten en de Vereniging voor Gezondheidsrecht. Zij is medewerker van het tijdschrift Rechtspraak Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht (RAV).